Selecteer een pagina

Bordeaux Supérieur staat er op het etiket. In de meeste gevallen geen garantie voor de superioriteit van de wijn, vaak het tegenovergestelde. Dat geldt niet voor de wijnen van Château Pascaud. Hoe dat komt? Door de ligging van de wijngaarden en gewoon heel goed wijnmaken.

Château Pascaud ligt in een bijzonder deel van de Bordeaux-streek, ingeklemd tussen de beroemde wijngebieden Fronsac en Pomerol. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de wijnen van Château Pascaud veel overeenkomsten vertonen met zijn beroemde buren.

Het château staat precies bovenop een flinke heuvel waarvan je de wijngaarden van Pomerol op steenworp afstand ziet liggen. De wijngaarden liggen direct om het château op de hellingen en de afwatering is perfect. Dit is belangrijk in perioden van veel regenval; wijnstokken moeten vooral niet met hun voeten in het water staan!

De stijl van de Pascaud wijnen is zacht, soepel, fris en toegankelijk. Perfecte begeleider bij de maaltijd of ’s avonds als geniet wijn op de bank met een lekker stukje kaas.