Selecteer een pagina

Barón de Ley werd in 1985 opgericht door een team van ervaren wijnprofessionals uit Rioja dat een nieuw type wijnhuis wilde opzetten, met een voor de regio geheel nieuwe aanpak.

Het voormalige klooster met 90 hectare land eromheen bood hun de kans om wijnen te maken van druiven uit eigen wijngaarden. Bijzonder, want in Rioja zijn de meeste wijngaarden zijn nog altijd in handen van druivenboeren die hun druiven aan de wijnhuizen verkopen.

Barón de Ley legt zich bewust toe op de productie van Premium Rioja-wijnen en met name op Reserva-wijnen, die volgens hen het beste uit Rioja in zich verenigen: krachtig, geconcentreerd en complex, maar ook fruitgedomineerd en daardoor aantrekkelijk voor een brede groep wijndrinkers.Baron de Ley erkent het belang van diversiteit en de hernieuwde interesse van consumenten voor autochtone druivensoorten als garnacha, graciano, maturana en garnacha blanca. Met de aanplant van autochtone druiven naast tempranillo blijft Barón de Ley trouw aan zijn roots, maar vergroot het tegelijkertijd de mogelijkheden om nieuwe, onderscheidende wijnen te maken. De filosofie van Barón de Ley luidt in het Spaans ‘crear sin cambiar las raíces’. Letterlijk betekent dit ‘creëren zonder de wortels te veranderen’.